Borůvkový koláč

           Těsto
      300 g polohrubá mouka
      220 g cukr krupice
      1 ks vanilkový cukr nebo aroma
      sůl - špetka
      1 ks prášek do pečiva
      2 ks vejce
      125 ml olej
      300 ml mléko dle hustoty těsta

      máslo a hrubá mouka na plech

            Drobenka
      100 g polohrubá mouka
      80 g máslo
      80 g moučkový cukr
      1 ks vanilkový cukr
      borůvky - sklenice

Mouku smícháme s cukry, solí a kypřidlem.

Přidáme olej, vejce a mléko.

Vše řádně promícháme, těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu a posypeme čerstvými borůvkami.

Borůvky posypeme drobenkou užmoulanou z uvedených ingrediencí a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova (cca 25-30 minut).

Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.